Η Πολωνία ανέφερε σήμερα την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας –615– και ανακοίνωσε ότι πιθανόν να επιβάλει μέτρα καραντίνας για όσους επιστρέφουν στο έδαφός της από συγκεκριμένες χώρες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 45.031.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ ανέφερε ενδεικτικά την Ισπανία και την Γαλλία ως δύο χώρες που προκαλούν ανησυχία.

“Εξετάζουμε την επιβολή καραντίνας για συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ και εκτός της ΕΕ”, δήλωσε ο ίδιος στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat News.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από covid-19 αυξήθηκε κατά 15 και φθάνει πλέον τους 1.709.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, η Πολωνία αναμένει “υψηλά νούμερα” νέων κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ δύο περιοχές στα νότια της χώρας, περιλαμβανομένης της Σιλεσίας, μιας περιοχής με ορυχεία, ευθύνονται κυρίως για την σημερινή ημερήσια αύξηση.

Η Πολωνία θεωρούνταν μια από τις χώρες που είχαν διαχειριστεί αρκετά καλά την πανδημία. Ξεκίνησε την χαλάρωση των περιορισμών, περιλαμβανομένης και της απαγόρευσης εξόδου από το σπίτι χωρίς σοβαρό λόγο, τον Μάιο.

Τον Ιούλιο, πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες επικράτησε ένας σύμμαχος του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού, εθνικιστικού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι είχε πει στους ψηφοφόρους ότι η COVID-19 είναι μια νόσος “όπως όλες οι άλλες”.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε. Το υπουργείο Υγείας απέδωσε την έξαρση των κρουσμάτων στα ορυχεία και ανακοίνωσε ότι αναμένει ο αριθμός τους να μειωθεί σε περίπου 300 ημερησίως την ερχόμενη εβδομάδα έπειτα από την προγραμματισμένη απομόνωση των νοσούντων.

πηγή:ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr