Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ανάπτυξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ανάπτυξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Μηχανισμού Συντονισμού, Πλοήγησης και Πολυκαναλικής Εξυπηρέτησης του Υπουργείου Υγείας», συνολικής δημόσιας δαπάνης 35.464.000 ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΣΥ και η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ενός ενιαίου πολυκαναλικού συστήματος, που θα λειτουργεί ως κέντρο συντονισμού και μετάδοσης πληροφοριών για δομές και υπηρεσίες υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΣΥ είναι μια πραγματική τομή σε ένα πολύπαθο σύστημα που καλείται να συμβαδίσει με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις στον τομέα της Υγείας. Η online διασύνδεση με σύγχρονα κανάλια εξυπηρέτησης είναι εγγύηση για μια νέα πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα αποδοτικό σύστημα υγείας με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την αποδοτική διαχείριση της περίθαλψης».

Προβλέπεται η δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης, κεντρική εφαρμογή για τη λήψη και διαχείριση αιτημάτων, μηχανισμός συντονισμού ομάδων καθοδήγησης των ληπτών υπηρεσιών, σύγχρονα κανάλια εξυπηρέτησης, έρευνες ικανοποίησης κοινού, υπηρεσίες συμβούλου για την ποιότητα των υπηρεσιών, και μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Υπεύθυνο για την υλοποίηση αυτού του έργου είναι το Υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε: «Ενισχύουμε το ΕΣΥ με συνεχείς παρεμβάσεις σε υποδομές, λειτουργίες και ανθρώπινο δυναμικό, όπως η αναβάθμιση δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών για τους πολίτες. Η στήριξη των ευρωπαϊκών πόρων, που έχει εξασφαλίσει η χώρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, σε συνδυασμό με τη συνετή οικονομική πολιτική, είναι κρίσιμη για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας στον τομέα της Υγείας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με σχέδιο και δράσεις, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα που αξίζουμε».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts