Προόδοι και προοπτικές στα έργα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη

Προόδοι και προοπτικές στα έργα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη


«Υπάρχει πρόοδος και αυτό προφανώς μας ικανοποιεί. Υπάρχουν και εκταμιεύσεις πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την επίσκεψή του σε εργοτάξια του ΒΟΑΚ. Οι εργασίες που εκτελούνται είναι τόσο για το δημόσιο έργο όσο και για το έργο ΣΔΙΤ. Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των αναδόχων και των δημόσιων φορέων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του έργου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε συγκεκριμένα σημεία όπου λαμβάνουν χώρα οι εργασίες, σημειώνοντας ότι οι αναδόχοι έχουν επιδείξει βούληση με ενοικιάσεις χώρων για να διασφαλίσουν τα μέτωπα εργασίας. Επισήμανε ότι η πρόοδος αυτή επιβάλλει να δουλέψουν όλοι μαζί σκληρότερα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα, καθώς και να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και άλλα ζητήματα που προκύπτουν από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός ανέφερε ότι θα επιστρέψει στην Κρήτη σύντομα, καθώς αναμένει τη συμβασιοποίηση του τρίτου τμήματος Χανιά-Ηράκλειο αλλά και της προαίρεσης της Κισσάμου. «Για την Κρήτη, ο ΒΟΑΚ είναι εμβληματικό έργο, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι συνεπείς», κατέληξε.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο και τη συνεργασία με το υπουργείο και τις εταιρείες. «Η συνεργασία αυτή μας δίνει αισιοδοξία ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα», παρατήρησε, προσθέτοντας ότι η υπογραφή της σύμβασης για το τμήμα Κίσσαμος-Ηράκλειο είναι επίσης κρίσιμη για την εκκίνηση όλων των έργων του ΒΟΑΚ τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts