Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με Αντικείμενο το Εξώδικο του Έκπτωτου Προέδρου

Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με Αντικείμενο το Εξώδικο του Έκπτωτου Προέδρου


Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, όπως αναφέρει η Πολιτική Γραμματεία, ακολουθώντας τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το εξώδικο που υπέβαλε ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, η διαδικασία κατάθεσης του Πόθεν Έσχες από τον υποψήφιο πρόεδρο στη Κεντρική Επιτροπή συνιστά «ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα» του κόμματος.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το εξώδικο, με την ομάδα των «87» να ζητά πλέον φανερά τη διαγραφή του πρώην προεδρεύοντος. Η Πολιτική Γραμματεία σημειώνει ότι οι διαρροές του Πόθεν Έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου είναι καταδικαστέες και δεν σχετίζονται ούτε με τη Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ούτε με τα υπόλοιπα κομματικά όργανα. Επιπλέον, οποιοσδήποτε ισχυρισμός που υποδηλώνει το αντίθετο αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης και δεν βασίζεται στην αλήθεια.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής από τις 21 Σεπτεμβρίου 2024 καθορίζει ως υποχρεωτική τη κατάθεση Πόθεν Έσχες για όλους τους υποψηφίους, προκειμένου να δημοσιοποιούνται οι οικονομικές τους καταστάσεις. Σημειώνεται ότι σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να αποδείξουν ότι ούτε το κόμμα ούτε τα στελέχη του έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε. Για το λόγο αυτό, η κατάθεση των σχετικών εγγράφων απαιτείται ως ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση τους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts