Αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει η αντιπολίτευση για την υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ertnews.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης από χθες κρύβεται και δεν απαντά στις πρωτοφανείς καταγγελίες του κ. Βρούτση. Το ίδιο έκανε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αναθέσει μισό αστυνομικό τμήμα στη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα και άρα οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα ή λέει την αλήθεια για την απάτη και τον εκβιασμό και άρα περιμένουμε την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα.

Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Η σιωπή του, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Επικρατείας του Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, σε άρθρο του στο Protagon.gr και υπό τον τίτλο: «Υπουργέ μου, σε παρακαλώ, θέλω τον συγχωριανό μου για μπόντιγκαρντ!», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως: «Ήταν τραγελαφική η διαχείριση της υπόθεσης. Αρχικά η Αστυνομία διέψευσε κι αφού το θέμα είχε πλέον πάρει διαστάσεις ο πολιτικός προϊστάμενός της κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης διέταξε την άμεση απόσυρση της φρουράς, την ύπαρξη της οποίας είχε προηγουμένως διαψεύσει η ΕΛ.ΑΣ. Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη ενημέρωσε ότι, «η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα».

Ο ίδιος κατέληξε: «Το σκάνδαλο Φουρθιώτη προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατεδαφίσουμε ένα ακόμη οχυρό ρουσφετιού και φαυλότητας που με τόση αδεξιότητα αλλά και θρασύτητα επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από το κρατικό απόρρητο».

Πηγή: sofokleousin.gr