Πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου το θερμόμετρο θα δείξει το πρωί έως και -18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο υδράργυρος θα πέσει στα επίπεδα των -16 με -18 βαθμών στη Δυτική Μακεδονία και στους -12 με -14 στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας. 

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχισθούν σε ορεινές περιοχές, από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα. Στις νοτιότερες περιοχές και στα νησιά του νότιου Αιγαίου θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Βροχές, χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε μεγάλα υψόμετρα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές και χιονοπτώσεις που γρήγορα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία από 0 – 8 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Από -4 ως 3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Σε όλη την Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τετάρτη και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στους 12-17 βαθμούς αναμένεται την Πέμπτη.

Πηγή: sofokleousin.gr