Με ανακοινώσεις και εκατέρωθεν βολές συνεχίζονται οι “αψιμαχίες” μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών ομίλων που κυριαρχούν στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Κρήτης.

Η Attica Group κατηγόρησε την Minoan Lines του ομίλου Γκριμάλντι  ότι ενίσχυσε την παρουσία της στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας, ανατρέποντας τις ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί σ’ αυτή την αγορά.

Ο ελληνοϊταλικός όμιλος απάντησε  με ανακοίνωση του, διευκρινίζοντας ότι απλώς αναδιάρθρωσε τα δρομολόγια του σ’ αυτές τις γραμμές, χωρίς να προσθέσει πλοία: Πρόσθεσε δύο πλοία στις γραμμές Πάτρα-Ανκόνα και Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, τα οποία όμως απέσυρε από τις γραμμές της Βενετίας και του Πρίντεζι.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία, η Minoan/Grimaldi, κατηγορεί την Attica Group ότι έχει προσθέσει πλεονάζουσα μεταφορική ικανότητα στις γραμμές της Κρήτης. Οπως αναφέρει, οι γραμμές αυτές μπορούν να εξυπηρετούνται επαρκώς με 6 πλοία (τρία της  Minoan και τρία από άλλων εταιρειών). Ομως ο όμιλος Attica Group έχει ήδη δρομολογημένα 4 πλοία, αν και γνωρίζει ότι η αγορά, ειδικά σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση αντιμετωπίζει βαριά κρίση  και δεν δικαιολογεί την απασχόληση τέτοιου αριθμού πλοίων.

Πηγή: sofokleousin.gr