Την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης 1,1 δις ευρώ ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος, καταβάλλεται επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ανασφάλιστους, επιδοτείται με 22 λεπτά το λίτρο η βενζίνη κατόχων ΙΧ, και δικύκλων.

Επίδομα 200 ευρώ το Πάσχα θα λάβουν 667.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, 35.000 ανασφάλιστοι δικαιούχοι επιδόματος ΑΜΕΑ, ενώ θα καταβληθεί 1,5 δόση παραπάνω δόση επιδόματος παιδιού και διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισόδημα.

Απευθείας επιδότηση καυσίμων

Συγκεκριμένα και όπως ανακοινώθηκε για την επιδότηση στα καύσιμα:

  • επιλέξιμα είναι φορολογικά πρόσωπα φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ επιδότηση αφορά 60 λίτρα μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο
  • Ειδικά για τους πολίτες που είναι κάτοικοι νησιών η επιδότηση φθάνει τα 27 λεπτά το λίτρο
  • Επιδοτείται το ντίζελ ωστε το όφελος για τον καταναλωτή να είναι στα 15 λεπτά το λίτρο.
  • Στα ταξί δίνεται ενίσχυση 200 ευρώ το μήνα για τον Απρίλιο

Ακόμη αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής των επιστρεπτέων επιστροφών από 60 σε 90 άτοκες δόσεις, μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ και για τους αγρότες προβλέπεται μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Συντελεστής ΦΠΑ 6% για τα λιπάσματα. Επιδότηση κτηνοτρόφων για το κόστος των ζωοτροφών.

Πηγή: sofokleousin.gr