Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, καταγγέλλει πως υπήρξε διασπορά του κορονοϊού σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Αττικής.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Γιαννακός αναφέρει: «Το νοσοκομείο Γεννηματάς της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές. Η μία μετατράπηκε σε κλινική κορονοιού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές. Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κορονοϊό και πάνω από 8 συναδέλφους εκ των οποίων 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί. Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται. Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείτε από μία μόνο κλινική.

Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα.

Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό. Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα».

Πηγή: sofokleousin.gr