Την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, για την ολέθρια πλημμύρα στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, ζήτησε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εισαγγελέας Έδρας Πετρούλα Μακρή.

Η τελευταία ζήτησε την ενοχή της κα.Δούρου για τρία αδικήματα: της πρόκλησης πλημμύρας εξ αμελείας και κατ’ εξακολούθηση δια παραλείψεως, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως.
   
Η εισαγγελέας Πετρούλα Μακρή ζήτησε την ενοχή των είκοσι από τους εικοσιένα κατηγορούμενους για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα.  
Η κυρία Μακρή ξεκίνησε την αγόρευση της στις 9.30 το πρωί και ολοκλήρωσε την πρόταση μετά τις 3 το μεσημέρι, προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχη η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δύο αντιπεριφερειάρχες, τρεις δήμαρχοι, κατά τον επίμαχο χρόνο καθώς και στελέχη Δασαρχείων και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών. Ζήτησε επίσης να κηρυχθεί αθώα μια κατηγορούμενη, υπαλλήλος της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νόμιμες άδειες.
 
Η εισαγγελέας ζήτησε για την πλειονότητα των κατηγορουμένων αθώωση όσον αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε για την στοιχειοθέτηση του ο απαιτούμενος βάσει του νόμου πορισμός οφέλους. Ωστόσο για δύο κατηγορούμενους, υπαλλήλους Πολεοδομίας ζήτησε ενοχή και για το αδίκημα αυτό.

Για αντίστοιχες κατηγορίες ζήτησε ενοχή των δύο αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων και στελεχών Δασαρχείων και Τεχνικών Υπηρεσιών .
 

Πηγή: sofokleousin.gr