Εάν χρειαστεί ακόμα και νομοθετική ρύθμιση, αυτή θα υπάρξει προκειμένου να καταστεί εφικτό να πληρωθούν οι καθυστερούμενες εφημερίες στο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για τα αυτονόητα και να μην έχουν πληρωθεί εδώ και 6 με 7 χρόνια δεδουλευμένες εφημερίες». Ανέφερε ότι ο έλεγχος αυτών των υπερωριών που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του 2014, έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε από τον ΕΟΔΥΥ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το πόρισμά του για το ποιες από αυτές που υποβλήθηκαν έγιναν και είναι για να πληρωθούν. Επειδή έχει παρέλθει η πενταετία και μπορεί να υπάρξει κάποιος νομικός προβληματισμός για το εάν μπορεί να καταβληθούν, ο υπουργός ανέφερε πως «από την στιγμή που η μη πληρωμή τους έγινε με ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εργαζομένου, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα» ακόμα και νομοθετικής παρέμβασης την οποία θα εισηγηθούμε, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, επισήμανε πως «είναι ντροπή για την δημόσια διοίκηση να υπάρχουν εδώ και επτά χρόνια απλήρωτες εφημερίες» και σημείωσε πως αφορά γιατρούς και προσωπικό που «δεν είναι της καρέκλας» αλλά μαχόμενοι που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας.

Πηγή: sofokleousin.gr