Για πρώτη φορά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στη σοβαρή πιθανότητα για πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Μαρτίου.

«Μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό», δήλωσε ο  κ.Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ο κίνδυνος της πανδημίας δεν θα εξαλειφθεί σύντομα.

 «Όλοι  οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα δείχνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας αλλά να είναι προετοιμασμένη» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Επιστρέφουν οι όρθιοι σε εστίαση και ψυχαγωγία- Τι αλλάζει σε γήπεδα, εκδρομές

Χθες, η επιτροπή των ειδικών, προχώρησε σε νέες άρσεις περιορισμών, ανοίγοντας, σταδιακά, τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα η επιτροπή αποφάσισε να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών εντός των γηπέδων, στο 50% της χωρητικότητας, ενώ ίσχυε το 10% με όριο τα 1.000 άτομα.

Παράλληλα, αρχίζουν ξανά οι σχολικές εκδρομές και συγκεκριμένα από αυτή την εβδομάδα οι μονοήμερες και από 1η Μαρτίου οι πολυήμερες.

Αποφασίστηκε, επίσης, να επιτραπούν οι όρθιοι σε εστίαση και ψυχαγωγία.

Πηγή: sofokleousin.gr