Στην στρατηγική της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας αναφέρθηκε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης απαντώντας νωρίτερα στην Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, σχετικά με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και την χερσαία ζώνη του.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε αφενός μεν το ιδιαίτερα έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφετέρου ότι σε καμιά περίπτωση δεν πωλείται κανένα λιμάνι.

Αντίθετα, ανέφερε, τα λιμάνια παραχωρούνται έναντι υψηλών ανταλλαγμάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις τόσο στις υποδομές, όσο και στις ανωδομές τους, οι οποίες μετά το πέρας της παραχώρησης επανέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ιδιαίτερα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι γεγονός πως εννέα επιχειρηματικοί όμιλοι εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για αυτόν, ενώ επεσήμανε ότι με απόφαση του τμήματα της χερσαίας ζώνης του που δεν αποτελούν ή δεν χρησιμοποιούνται ως λιμενικές εγκαταστάσεις είτε έχουν ήδη παραχωρηθεί, είτε θα παραχωρηθούν στην τοπική κοινωνία της πόλης.

Πηγή: sofokleousin.gr