«Τρεις λέξεις αυτή τη στιγμή: Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση. Θλίψη για τη συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή της στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων. Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους, επίσης στην περιοχή της Θεσσαλίας. Και συμπαράσταση σε όσους έχουν πάθει τεράστιες καταστροφές», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, ειδικά στην Καρδίτσα, οι καταστροφές από την κακοκαιρία είναι πολύ μεγάλες. Όπως είπε, η πόλη είναι πλημμυρισμένη με μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.

«Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον μηχανισμό. Ενδεικτικά η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 2.500 τηλεφωνήματα και έγιναν περίπου 620 διασώσεις, σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια όλη τη νύχτα, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα. Στέλνουμε μήνυμα εγρήγορσης, αυξημένης προσοχής και αποφυγής των μετακινήσεων, γιατί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και θα κατέβουν νοτιότερα, ιδίως στη Στερεά Ελλάδα και στην Αττική. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν, από όλους και να ακούμε πάντα τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», τόνισε. 

Πηγή: sofokleousin.gr