Στη διαβεβαίωση πως δεν θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα, προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε πως τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά.

«Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή και πρόσθεσε ότι «στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως ο κόσμος, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτω, ενώ συμπλήρωσε ότι «σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων, όπως επίσης «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1πμ».

Πηγή: sofokleousin.gr