Μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους και «θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι όσο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο» εξαρτάται κυρίως από τα ταμειακά μας αποθέματα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με πληρότητα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναδρομικά 11 μηνών για τις κυρίες συντάξεις, όπως υπογράμμισε. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη, τόνισε.

Για τη θέση της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και δώρα σχολίασε ότι αυτό που προτείνει είναι πολίτικη επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.

Για τον αριθμό των συνταξιούχων ο κ. Πέτσας υποστηριξη την θέση ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παίρνουν τίποτα λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα να λες ότι η αναδρομική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά. Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχου διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: sofokleousin.gr