Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι «για υπηρεσίες πρώτης γραμμής δεν πρέπει να είναι ταμπού αυτή η συζήτηση. Ξεκίνησε η συζήτηση με την ΕΜΑΚ, και το σημαντικό είναι να γίνει με ψυχραιμία. Είμαι θετικός η συζήτηση να ξεκινήσει τώρα, να καταλήξει γρήγορα και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είπε  ότι δεν είμαστε ακόμα στο σημείο να ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μιλώντας για το πώς θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια κατοίκων και τουριστών στους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας, ο κ. Πέτσας είπε ότι «Είναι πάντα στο σχεδιασμό και το εργαλείο των τοπικών lockdown. Θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι όλων των νησιών μέχρι τέλος Ιουνίου, επομένως θα έχουμε ένα ισχυρό τείχος προστασίας σε όλα τα νησιά. Για τους επισκέπτες θα έχουμε το PLF, τα τεστ, αλλά και το πράσινο πιστοποιητικό που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Σε κάθε στάδιο της πανδημίας ήμασταν εκεί για να συνδράμουμε όσους πλήττονταν, είτε εργαζόμενους είτε επιχειρήσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η έκτακτη κατάσταση. Το πρόβλημα ήταν για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές πολύ καιρό. Νομίζω ανταποκριθήκαμε πολύ καλά, το πακέτο της εστίασης ήταν πολύ μεγάλο. Αρχίζει να κινείται η αγορά, να υπάρχει ένα εισόδημα, ώστε να υπάρχει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας», συνέχισε ο ίδιος.

Πηγή: sofokleousin.gr