Τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε τις απειλές», προσθέτοντας τα εξής:

«Η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Έχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Όσον αφορά τις πληροφορίες για μεταφορά στρατευμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για προπαγάνδα στο εσωτερικό της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι «έχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει».

Σχετικά με τις πολεμικές απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Πέτσας είπε: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, συμπληρώνοντας ότι «μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικό».
 

Πηγή: sofokleousin.gr