Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και για τον σχεδιασμό του υπουργείου αναφορικά με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Ξεκινώντας ο υπουργός, αναφέρθηκε στην κακοκαιρία «Λέανδρος» που επελαύνει από τη χώρα λέγοντας πως έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπισή της, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Στη συνέχεια, μίλησε για το άνοιγμα της αγοράς υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ακολουθεί πάντα τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών. «Προχωρούμε σε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αλλά άλλες δραστηριότητες θα παραμείνουν σε περιοριστικό πλαίσιο», είπε σχετικά.

Για το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, είπε πως πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή και πως θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών για όσο χρειαστεί.

Για το γεγονός ότι από το σκληρό Lockdown περνάμε σε άνοιγμα της αγοράς, υποστήριξε πως η αλλαγή κατεύθυνσης έχει να κάνει με αυτά που αντιμετωπίζουμε και εξαρτάται πάντα από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Την προηγούμενη βδομάδα πήραμε πιο σκληρά μέτρα για να ρίξουμε γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο ώστε να ανοίξουν κάποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα ενός ετήσιο προγραμματισμού κι ενός ετήσιου διαγωνισμού προσλήψεων.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθαμε για εκλογές, αλλά για τομές σε διοικητικό και αναπτυξιακά επίπεδο».

Σε διοικητικό επίπεδο αυτό που θα αλλάξει άμεσα, όπως υποστήριξε, είναι ο εκλογικός νόμος Σκουρλέτη και ο ενιαίος κώδικας για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πηγή: sofokleousin.gr