Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος, εφοπλιστής και επί σειρά ετών ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής. 

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, πατέρας του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου (ιδιοκτητών της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού) και αδερφός του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, αντιμετώπιζε επί μακρόν προβλήματα υγείας. Άφησε την τελευταία του πνοή στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους τρεις μήνες, όντας κατά πληροφορίες σε μηχανική υποστήριξη.

Ποιός ήταν 

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1945. Ήταν μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που συνδέθηκε με την «Χαλυβουργική», η οποία με τη σειρά της συνδέθηκε με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ανασυγκρότηση της χώρας και την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής από την δεκαετία του ’50. Ηταν γιος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδελφός του Θεόδωρου, συζύγου της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. 

Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό στίβο. Εκτός από τη χαλυβουργία, δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας.

 Τα τελευταία χρόνια είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με τους δυο γιους του, για την κυριότητα offshore εταιρειών μέσω της οποίας ελέγχονται επιχειρήσεις της οικογένειας στην Ελβετία και στη Γερμανία.

Ηταν ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και ανάπτυξη της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία απέκτησε μεγάλη συμμετοχή και κατείχε για χρόνια τη θέση του αντιπροέδρου.

Έπασχε από νεαρή ηλικία από μια σπάνιας μορφής αρθρίτιδα που εμπόδιζε την κινητικότητά του. Μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για αυτή,  σε συνέντευξή του είχε αναφέρει «Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους, μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

ιδιοκτήτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Πηγή: sofokleousin.gr