Εφυγε ξαφνικά σήμερα (10/11) από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς, μια από τις πιο αγαπητές μορφές του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης, σε ηλικία 82 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός (όπως και η κόρη τους Σόνια Ζορμπά) Κική Διόγου, στο facebook. 

Ο Χρήστος Ζορμπάς (Χρήστος Τζορμπατζόγλου το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε το 1938. Ο  ηθοποιός πήρε μέρος σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων οι βραβευμένες «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, η «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, «Η κάθοδος των εννιά» του Χρήστου Σιοπαχά και άλλες.

Ο Χρήστος Ζορμπάς έπαιξε σε πολλές σημαντικές θεατρικές παραστάσεις όπως οι «’Ανθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος» κ.ά. ενώ έβαλε την σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές.

Από τις πιο χαρακτηριστικές παρουσίες του στη μικρή οθόνη υπήρξε η εμφάνισή του στη θρυλική σειρά «Η γειτονιά μας», στην οποία έπαιζαν πολλοί καλοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του, Κική Διόγου, ενώ ξεχώρισε και σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Μεθοριακός σταθμός», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» και άλλες.

Πηγή: sofokleousin.gr