«Από θλίψη» – ανακοίνωσαν μέλη της οικογένειάς του – πέθανε χθες ο σύζυγος της μιας από τις δύο δασκάλες που σκοτώθηκαν προσπαθώντας να προστατεύσουν τους μικρούς μαθητές τους σε σχολείο στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, όπου έφηβος δολοφόνησε  19 παιδιά.

Ο Τζο Γκαρσία έκανε προετοιμασίες για την κηδεία της γυναίκας με την οποία ήταν μαζί αφότου ήταν μαθητές γυμνασίου και ήταν σύζυγός του επί 24 χρόνια. Ξαφνικά κατέρρευσε εξαιτίας καρδιακής προσβολής και πέθανε χθες, δήλωσαν συγγενείς του στην εφημερίδα New York Times.

Σε ανάρτησή της κάτω από τον έρανο στον ιστότοπο GoFundMe για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα τέσσερα ορφανά που άφησε πίσω το ζευγάρι, η Ντέμπρα Όστιν, εξαδέλφη της δασκάλας, τόνισε πως «η καρδιά του Τζο έσπασε, επειδή έχασε την αγάπη της ζωής του έπειτα από 25 χρόνια». Ο Τζον Μαρτίνες, ανιψιός της δασκάλας, ανέφερε «συγκλονισμένος» πως ο σύζυγός της Τζο Γκαρσία «πέθανε από θλίψη».

Οι δύο δασκάλες, η Ίρμα Γκαρσία και η Έβα Μιρέλες, έπεσαν νεκρές από τις σφαίρες του Σαλβαδόρ Ράμος, του 18χρονου δράστη της σφαγής στο σχολείο Ρομπ, όπως και δεκαεννέα μαθητές, δύο ημέρες πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ο δράστης έπεσε με τη σειρά του νεκρός σε επέμβαση της αστυνομίας που ακολούθησε.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr