Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) θέλει να γίνει «καλύτερος και ταχύτερος στο θέμα της προστασίας του κλίματος. Ωστόσο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνον εάν η Γερμανία παραμείνει μια οικονομικά αποτελεσματική και ισχυρή χώρα. Πρέπει να δείξουμε πώς μπορεί να συνδυασθεί η ευημερία με την προστασία του κλίματος, διαφορετικά κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τις επιτυχίες της προστασίας του κλίματος», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού, οι υποστηρικτές του κινήματος προστασίας του κλίματος «Fridays for Future» βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε εθνικό επίπεδο, ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός είπε: «Είναι σωστό οι νέοι να εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους», παραδεχόμενος ότι «όσα γίνονται για την προστασία του κλίματος, αργούν πολύ και γίνονται πολύ λίγα. Η κυβέρνηση έχει το καθήκον να χαράζει την πορεία  και αυτό κάναμε τα τελευταία χρόνια».

Τόνισε επίσης ότι «στην Γερμανία, οι εκπομπές CO2 μειώνονται και το σύστημα εμπορίας εκπομπών λειτουργεί. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να το ενισχύουμε. Θέλω ένα μέρος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ)να προορίζεται για την προώθηση μέτρων για την προστασία του κλίματος, έτσι ώστε οι βιομηχανίες εντάσεως διοξειδίου του άνθρακος να γίνουν ουδέτερες ως προς το CO2. Η Γερμανία πρέπει εκτός τούτου να συνεχίσει να δίνει έμφαση στην πράσινη ενέργεια. Βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός με τον νόμο περί κατάργησης του άνθρακα. Τώρα πρέπει να εγγυηθούμε την αξιοπιστία του και δεν πρέπει να παραβιάζεται η συμφωνία κάθε τέσσερις εβδομάδες», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας στο Dlf.

«Πρέπει να αυξήσουμε επίσης την πίεση σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει από κοινού να επιδιώξει πιο φιλόδοξους στόχους όσον αφορά την προστασία του κλίματος, τότε πρέπει επίσης να γίνουμε πιο φιλόδοξοι και στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μόνη της η Γερμανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα της προστασίας του κλίματος, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε δίνοντας το καλό παράδειγμα», κατέληξε ο Αλτμάιερ.

Πηγή: Deutschlandfunk / Dlf

Πηγή: sofokleousin.gr