«Καταπληκτικό Σέλας Βάφει τον Ουρανό της Ελλάδας»

«Καταπληκτικό Σέλας Βάφει τον Ουρανό της Ελλάδας»


Το βράδυ της Πέμπτης 10/10, ο ουρανός της Ελλάδας υπήρξε θεαματικός, βάφοντας τον ουρανό σε έντονες κόκκινες αποχρώσεις λόγω μιας ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας. Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, γνωστό και ως σέλας, προήλθε από την πρόσκρουση σωματιδίων της ηλιακής έκρηξης με άτομα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει ύστερα από έντονη ηλιακή δραστηριότητα, όταν εκτοξεύεται ηλιακό πλάσμα με κατεύθυνση προς τη Γη.

Ειδικά οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το όρος Πάικο, κοντά στην Ηγουμένισσα, είναι εντυπωσιακές. Οι πιο ευνοημένοι θεατές του φαινομένου ήταν εκείνοι που βρέθηκαν σε αυτή την περιοχή. Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν φωτογραφίες από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως ο Χορτιάτης, τα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Πλαγιάρι, η Λιβαδειά, η Εύβοια, η Κρήτη, η Λέσβος, η Κέρκυρα και η Πεντέλη Αττικής.

Οι φωτογράφοι που απαθανάτισαν το σπάνιο αυτό φαινόμενο περιλαμβάνουν τους Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, Βιβή Νούλα, Αριστείδη Βούλγαρη, Καλλία Ιωαννίδη, Δημήτρη Μάλλιαρη, Βασίλη Τριανταφύλλου, Ανδρέα Βοσινάκη, Θέμη Καρτέρη, Παναγιώτη Τσούρα, Βασίλη Διονυσόπουλο, Γιάννη Μηλιάδη και Θανάση Παπαθανασίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts