Η Σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων και η Διδασκαλία της Ανθρωπιάς

Η Σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων και η Διδασκαλία της Ανθρωπιάς


Τα ζώα είναι οι πιστοί μας σύντροφοι που μας διδάσκουν πραγματική αγάπη, καλοσύνη και ανθρωπιά. Ειδικά σήμερα, καθώς γιορτάζουμε την 4η Οκτωβρίου, μια ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η σημασία τους γίνεται ακόμη πιο έντονη.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε το 1931 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τους ειδικούς σχετικά με την προστασία των υπό εξαφάνιση ζώων. Με τον καιρό, η γιορτή αυτή έχει εμπλουτιστεί και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η ημερομηνία αυτή συμπίπτει επίσης με τον τριήμερο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που θεωρείται προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος από την Καθολική Εκκλησία.

Σχολιάζοντας την ημέρα αυτή, η Μαρία Βογιατζάκη Ντούζα εκφράζει τη μεγάλη της επιθυμία να προστατέψει τα αδέσποτα: “Του κόσμου τα αδέσποτα θα ‘θελα να μαζέψω, με ζεστασιά και αγκαλιά όλα να τα φιλέψω. Όπως δεν νοιάζεται γι’ αυτά και δεν τα συμπονάει, καλά θα κάνει, όπου τα δει, τα βήμα αλλού να πάει. Καλύτερα απροστάτευτα μόνα και πεινασμένα, παρά από φόλες και κλωτσιές στους δρόμους πεθαμένα. Και μην ξεχνάτε, η καρδιά αυτό που έχει, δίνει”.

Σήμερα, ας θυμηθούμε τη σπουδαιότητα της αφοσίωσης και της πίστης που τα ζώα μας δείχνουν καθημερινά και ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts