Ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ αυξήθηκε το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή, θεωρείται μία νέα ένδειξη ότι η μετακίνηση μεταναστών αυξάνεται και πάλι, μετά την απότομη μείωση που κατέγραψε τον Απρίλιο, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Η Συνοριοφυλακή των ΗΠΑ πραγματοποίησε περίπου 55.000 συλλήψεις στα νοτιοδυτικά σύνορα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών για τα τελωνεία και την προστασία των συνόρων (CBP).

Πρόκειται για τριπλάσιο και πλέον αριθμό συλλήψεων από τον αριθμό των συλλήψεων του Απριλίου, ενώ είναι αυξημένος σε σύγκριση και με τις 47.000 συλλήψεις, που έγιναν τον Αύγουστο.

Επιπρόσθετα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έδωσαν άδεια εισόδου σε άλλους περίπου 3.000 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία εισόδου στις ΗΠΑ, όπως ανέφεραν χθες, Τετάρτη, οι υπηρεσίες CBP.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε μία διαταγή δημόσιας υγείας το Μάρτιο, η οποία της επιτρέπει να απελαύνει γρήγορα τους περισσότερους μετανάστες που συλλαμβάνονται στα σύνορα.

Πηγή: sofokleousin.gr