Η αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων υγείας και ομορφιάς Boots, από τις πιο γνωστές στη Βρετανία, σχεδιάζει την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 48 καταστημάτων οπτικών ειδών, σε ένα ακόμα χτύπημα στον βρετανικό κλάδο του λιανεμπορίου λόγω της κρίσης της COVID-19.

Βρετανικές εταιρίες, από την John Lewis έως την Topshop και το Harrods, ανακοίνωσαν την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς η πανδημία ανάγκασε τους καταναλωτές να κάνουν διαδικτυακά τις αγορές τους και πολλοί παραμένουν απρόθυμοι να επιστρέψουν στα καταστήματα παρόλο που χαλάρωσαν οι περιορισμοί του lockdown.

Η Walgreens Boots Alliance, η εισηγμένη στις ΗΠΑ ιδιοκτήτρια εταιρία της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο σημαντικός αντίκτυπος της COVID-19 επήλθε στη Βρετανία, με την επισκεψιμότητα να καταγράφει βουτιά 85% τον Απρίλιο και την Boots UK να καταγράφει ζημίες σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο.

Η Walgreens ανακοίνωσε ότι το κλείσιμο καταστημάτων και οι περικοπές θέσεων εργασίας στην Boots UK επισπεύδουν την αναδιάρθρωση που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Πηγή: sofokleousin.gr