Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Σγουρού καταγγέλλουν ότι η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύεται 107.066 τεστ «σε τετραπλάσια τιμή από αυτή που υπάρχει στην αγορά», τα οποία δεν πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ της «ΕφΣυν», στον σχετικό διαγωνισμό εμφανίστηκαν τρεις εταιρείες:

  • η μία δεν είχε καν ολοκληρωμένο φάκελο,
  • η δεύτερη κατέθεσε προσφορά με μηδενική έκπτωση, δηλαδή στην ανώτατη τιμή που προέβλεπε ο διαγωνισμός, στα 9,90 ευρώ ανά τεμάχιο.
  • η τρίτη, που κέρδισε και τον διαγωνισμό, κατέθεσε μία ισχνή έκπτωση του 6%, με τιμή στα 9,31 ευρώ ανά τεμάχιο, η οποία στην πορεία μειώθηκε λίγο ακόμα, στα 9,26 ευρώ ανά τεμάχιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τιμή στην οποία μπορεί κανείς να αγοράσει το συγκεκριμένο κινεζικής παραγωγής τεστ είναι μόλις 2,30 ευρώ ανά τεμάχιο. Επίσης, ενώ οι όροι για τις προδιαγραφές των εν λόγω τεστ ορίζουν πως θα πρέπει η κλινική ευαισθησία των τεστ να είναι πάνω από το 98% και η κλινική ειδικότητά του άνω του 99%, το πρώτο ποσοστό επιτυγχάνεται, αλλά το δεύτερο είναι μόλις 97,32%.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι Δημήτρης Κατσικάρης και Άννα Μεθυμάκη και έτεροι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ζητούν από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη να εκκινήσει εκ νέου ο διαγωνισμός, «ώστε να έχουμε το καλύτερο προϊόν για τους πολίτες της Αττικής, στην πιο συμφέρουσα τιμή. Με την παρούσα διάτρητη διαδικασία και με την εξωφρενική τιμή που προτείνεται δεν υπηρετούμε τους πολίτες ποιοτικά, ούτε διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον».

Πηγή: sofokleousin.gr