Κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ. Σοφία”, παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική.

Στο νοσοκομείο θα δοθούν 120 κάδοι, για χωριστή συλλογή πλαστικών μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών. Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά βρίσκονται σε νοσοκομειακές δομές και με «αυτή την πρωτοβουλία βοηθάμε στην ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων που παράγονται». «Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε έμπρακτα στη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος σε μία νοσοκομειακή δομή που επιτελεί εξαιρετικό λειτούργημα για τα παιδιά μας», τόνισε.

Από τη πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη μέριμνα ως προς το νοσοκομείο, είπε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική και για το περιβάλλον αλλά και για το νοσοκομείο, «έτσι ώστε να μπορούμε να διαχωρίζουμε τα απόβλητά μας και να μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να έχουμε ένα πιο υγιή και καθαρό -όχι μόνο νοσοκομειακό περιβάλλον -αλλά και γενικότερα».

Πηγή: sofokleousin.gr