Για την εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση στην αγορά, τις τιμές των προϊόντων αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων ενόψει του Πάσχα, ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Βαρβάκειο αγορά συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλο, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Ψαραγοράς, Σπύρος Κοράκης.

Αναφορικά με τους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται οι σε τακτικό επίπεδο όλη τη Σαρακοστή και εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει του Πάσχα. Τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας σε 1.150 έλεγχους κατάσχεσαν 7.656 κιλά ζωικά προϊόντα και δέσμευσαν 1722 κιλά ζωικών και φυτικών προϊόντων (ελλιπής σήμανση, κτλπ). Επιπρόσθετα όλο αυτό το διάστημα, στα σφαγεία της Αττικής πραγματοποιούνται κρεοσκοπικοί έλεγχοι από κτηνιάτρους της Περιφέρειας ενώ σημαντικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν στον Κεντρικό Τομέα όπου το τελευταίο 15ημερο σε 900 έλεγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ.

Ο κ. Πατούλης σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Κατά την επίσκεψή μας, εδώ στη Βαρβάκειο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια ποιοτικών αγαθών και καλές τιμές. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το Μεγάλο Σάββατο. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια».

Ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, χαρακτήρισε ικανοποιητική την κίνηση στη Βαρβάκειο, «γεγονός το οποίο οφείλεται στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων το οποίο φαίνεται να διευκολύνει περισσότερο τους καταναλωτές».

Πηγή: sofokleousin.gr