«Η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές και το Πάσχα δεν είναι της παρούσης, προφανώς θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σημείωσε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής στην τοποθέτηση του και για την επιτροπή και για τα κυβερνητικά στελέχη». «Δε νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Ζούμε όλοι δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχει μεγάλη κόπωση της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να είναι ενιαίο το μήνυμα και ενιαία η φωνή που βγαίνει προς τα έξω, για να μην προκαλείται περαιτέρω σύγχυση στην κοινωνία σε αυτή την κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας», είπε.

Για τα εμβόλια της Astra Zeneca ανέφερε ότι υπάρχει η χθεσινή τοποθέτηση του ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων (EMΑ) που σημειώνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι και για το εμβόλιο αυτό τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων και πρόσθεσε ότι θα έχουμε σήμερα, το αργότερο μέχρι αύριο και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση-απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στον Κώστα Σημίτη, η κ. Πελώνη επεσήμανε πως οι θέσεις της χώρας είναι σαφείς και διατυπωμένες πολλές φορές και με πολλές αφορμές από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν μετά τη στοχοποίηση του κ. Βαρβιτσιώτη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου είπε «αποχή από προκλητικές ενέργειες έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά και επιθετικές δηλώσεις από την άλλη πλευρά, γίνονται αρκετές τελευταία, προφανώς, δε βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης» και πρόσθεσε «έχουμε ξαναπεί ότι δε θα είναι η ελληνική πλευρά αυτή που θα τορπιλίσει το διάλογο. Εφόσον δεν υπάρξουν προκλητικές ενέργειες, η Ελλάδα επαναλαμβάνω επιθυμεί την αποκλιμάκωση και αυτό είναι το μήνυμα που απηύθυνε και στον κ. Τσαβούσογλου χθες ο Έλληνας πρέσβης στην ‘Αγκυρα».

Για τη κριτική ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολίασε: «Θα ήταν πολύ πιο παραγωγικό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αντί μονίμως να πετροβολά την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, οι πολίτες, οι υγειονομικοί, όλοι μαζί, να συστήσει έστω και μια φορά τήρηση των μέτρων από τους πολίτες και να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, φοβάμαι πολύ με όλα αυτά που ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα ότι χτίζει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα πάνω στην πανδημία και όταν περάσουμε αυτό τον κάβο θα ξεμείνει από αφήγημα».

Τέλος σε ερώτηση για τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «είναι άνθρακες ο θησαυρός του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, υπάρχει σχετική ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η υποτιθέμενη απόρρητη έκθεση είναι δημοσιευμένο κείμενο και στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και έχει ξεκαθαριστεί πλήρως».

Πηγή: sofokleousin.gr