«Εξετάζουμε εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων, εργαλεία που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους πολίτες από τα περιοριστικά μέτρα. Εργαλεία που δεν θα παραγνωρίζουν ότι ανοίγει ο καιρός και πρέπει να αποφεύγουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια και εσωτερικούς χώρους, αντιθέτως οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο ασφαλείς, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και χωρίς να τεθεί εν αμφιβόλω η στρατηγική για την ανάσχεση της επιδημίας» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Δε μιλάμε για ανοίγματα. Νομίζω ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λέξη και ορολογία. Αυτό που περιγράφουμε και θα εξετάσει και η επιτροπή στη συνεδρίαση της είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων» πρόσθεσε.

Η κ. Πελώνη αφού επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχει τα περισσότερα test αυτή τη στιγμή και η πρώτη χώρα που εφάρμοσε τα rapid test είπε «μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μία στρατηγική για τα test που θα λαμβάνει υπόψη και τα νέα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας». «Η στρατηγική αυτή μαζί με την ενίσχυση του ΕΣΥ και την καλύτερη τήρηση των μέτρων είναι ο δεύτερος πυλώνας της στρατηγικής μας κατά την επόμενη περίοδο και ενώ υπάρχει αυτή η επιδημιολογική εικόνα» σημείωσε.

Επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Θέλω να πιστεύω ότι ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει διαβάσει καλά την πρόταση που έβαλε χθες σε διαβούλευση η κομισιόν, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί εντός του επόμενου τριμήνου και η οποία θα τονώσει όχι μόνο τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και συνολικά θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Είναι μία επιτυχία για τη χώρα και μία ενίσχυση του brand και την εικόνας της χώρας που καλό θα ήταν να αναγνωρίσει και η αντιπολίτευση” είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δημήτρη Κουφοντίνα υπογράμμισε «ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έσπευσε να υιοθετήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τα αιτήματα του και να ζητήσει από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη. Είναι τεράστιο θράσος από την πλευρά του να κατηγορεί την κυβέρνηση για αυτό, την ώρα που στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρουμε όλοι, βρίσκονταν στις διαδηλώσεις εκείνες υπέρ του Κουφοντίνα μαζί με τα πανό “γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” και συνεχίζουν να διαδηλώνουν μαζί με μπαχαλάκηδες και άλλες ομάδες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε “Όπως γνωρίζετε εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες και το επιτρέψουν θα υπάρξει μία συνάντηση του κ. Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του στις 14 Απριλίου. Σας θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα διαμηνύσει ότι θέλουμε ανοιχτούς διαύλους με τη γειτονική χώρα και δε θα πρέπει να αποτελούν είδηση επαφές των δύο χωρών και σε ανώτατο επίπεδο. Ας γίνει πρώτα η συνάντηση που προανέφερα και εδώ είμαστε να το δούμε».

Τέλος σε ερώτηση για την επάρκεια των ΜΕΘ είπε «κανένας συμπολίτης μας δεν μένει χωρίς ιατρική περίθαλψη και κανένας δεν θα μείνει. Όπως είπα όλη η χώρα είναι μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όλο το ΕΣΥ μαζί με τον ιδιωτικό τομέα είναι ένα ενιαίο σύστημα υγείας».

Πηγή: sofokleousin.gr