«Η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα είπε ότι οι ανακοινώσεις που σχετίζονται είτε με την χρήση των sms, την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας κλπ θα γίνουν την Τετάρτη αφού επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Η κ. Πελώνη επισήμανε ότι οι δεύτερες δόσεις των συμπολιτών μας που εμβολιάζονται με Astra Zeneca είναι όλες εξασφαλισμένες και είπε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες και τα πρωτόκολλα για το άνοιγμα του τουρισμού από τον υπουργό Τουρισμού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ζάεφ την Πέμπτη και τα συζητηθεί η διμερής συνεργασία και η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Για τις δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «είναι μια πολύ κυνική δήλωση που αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που όλο το προηγούμενο διάστημα υπέσκαψε και υπονόμευε την εθνική προσπάθεια, άλλοτε καλώντας σε πορείες , σπάνια καλώντας σε τήρηση των μέτρων και δείχνοντας ότι μύχιος πόθος του ήταν η καταστροφή και πάντως η μη επιτυχία της χώρας».

Αναφερόμενη στα self test η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τα δωρεάν self test που δίνονται αυτή τη στιγμή σε συγκεκριμένες πολύ μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων, είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο που χρησιμοποίησε πρώτη η ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσει να επανεκκινήσει σταδιακά οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. «Με αυτό το εργαλείο ανοίγουν σήμερα όλα τα σχολεία της χώρας, αυτό το εργαλείο εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα σε σειρά δραστηριοτήτων και στους δημοσίους υπαλλήλους. Και οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη για την υγεία και τη μη διασπορά του κορονοϊού στις επιχειρήσεις και οφείλουν να φροντίζουν για την υγεία και τη ασφάλεια των εργαζομένων» είπε.

Σε ερώτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών είπε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στους γιατρούς είναι πάνω από 85% και στους νοσηλευτές περίπου 63% σημειώνοντας ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Τέλος σε ερώτηση για δημοσιεύματα σε σχέση με τον Χρήστο Παππά η κ. Πελώνη τόνισε «ο Χρήστος Παππάς αναζητείται και θα συλληφθεί. Όλα τα άλλα σενάρια είναι εκτός πραγματικότητας».

Πηγή: sofokleousin.gr