Το …έδαφος για την επερχόμενη εθελούσια εργαζομένων προετοιμάζει η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς προωθώντας δυσμενείς μετακινήσεις υπαλλήλων που μπαίνουν στο στόχαστρο, προκειμένου δυσχεραίνοντας τις συνθήκες της καθημερινότητά τους να τους εξωθήσει στη συμμετοχή στο πρόγραμμα «οικειοθελούς» αποχώρησης. 

Ο Σύλλογος  Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) κατήγγειλε τις …περίεργες μετακινήσεις (σ.σ. υπολογίζονται σε γύρω στις 100) τραπεζοϋπαλλήλων, τονίζοντας ότι υποκρύπτουν την πρόθεση της διοίκησης  να εξωθήσει εργαζόμενους στην έξοδο από την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται, ότι η διοίκηση έχει θέσει τον πήχη της συμμετοχής στο επικείμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στους 1.000 εργαζόμενους, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το προσωπικό της τράπεζας, που ήταν 10.734 άτομα στα τέλη 2019 

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ είναι η εξής:

«Σας κοινοποιούμε σημερινή επιστολή μας προς τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού κο. Γεωργόπουλο, με αφορμή την με συνοπτικές διαδικασίες μετακίνηση συναδέλφων μας από τις Κεντρικές Υπηρεσίες προς το Δίκτυο των καταστημάτων.

Πρόκειται για συναδέλφους, με πολυετή εμπειρία και προσφορά, κάποιοι εκ των οποίων:

  • είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας,
  • είτε είναι πολύτεκνοι,
  • είτε αντιμετωπίζουν θέματα με εξαρτώμενα μέλη τους,
  • είτε ανήκουν σε προχωρημένη ηλικιακή ομάδα,
  • και οι οποίοι καλούνται εντός δύο (2) ημερών να τοποθετηθούν σε καταστήματα του Δικτύου, διανύοντας καθημερινά πολύωρες αποστάσεις σε προορισμούς όπου απαιτείται η χρήση ακόμη και τριών διαδοχικών μέσων μαζικής μεταφοράς, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα πλησίον του τόπου κατοικίας τους, οι οποίες περιέργως προτείνονται σε συναδέλφους που διαμένουν σε διαμετρικά αντίθετες περιοχές.

Για εμάς η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία! Πέραν από την καθημερινή εξουθένωση των συναδέλφων, η τοποθέτησή τους σε νέα καθήκοντα, ασύνδετα με την προηγούμενη πολυετή εμπειρία και προσφορά τους (άνω των 20 ετών) και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, υποκρύπτει κατά την άποψή μας την πρόθεση της Διοίκησης, σε συνδυασμό με την πιθανολογούμενη ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος … «εθελούσιας» αποχώρησης, να εξωθήσει τους συναδέλφους στην έξοδο από την υπηρεσία».

Πηγή: sofokleousin.gr