Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα διανεμηθούν, τον Φεβρουάριο, σε 11.174 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.

Οι διανομές αφορούν είδη παντοπωλείου, νωπά και οπωροπωλείου, βασικής υλικής συνδρομής βρεφικά και είδη υγιεινής και θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2021 με έναρξη από τη Μητρόπολη Νίκαιας και διαδοχικά από τους δήμους της ΠΕ. Κατά τη διανομή θα τηρούνται αυστηρά οι κανονισμοί ατομικής υγιεινής και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε σχετικά: «Κανένας πολίτης δεν πρέπει να νιώθει μόνος σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα κάθε ευάλωτο συνάνθρωπό μας. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος μας είναι να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη και να τα αξιοποιήσουμε με γρήγορες διαδικασίες».

Πηγή: sofokleousin.gr