Την αποζημίωση των υπαλλήλων δημοτικών δομών, αθλητισμού και πολιτισμού, που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω covid-19, ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Οι υπάλληλοι αυτοί, που είναι πολυάριθμοι, θα μείνουν ξεκρέμαστοι και αν η Πολιτεία δεν αναλάβει να τους αποζημιώσει για το χρόνο που θα μείνουν κλειστές οι δομές, όπως έκανε για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν, από τα ταμεία των δήμων και των νομικών τους προσώπων, αφού δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Επίσης η Ένωση ζητά καλύτερη ενημέρωση των δημάρχων για τα κρούσματα κορονοϊού στους δήμους τους. «Η αυτοδιοίκηση και στην πρώτη φάση της πανδημίας και τώρα είναι παρούσα. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να αποφύγουμε ένα μερικό ή καθολικό lockdown» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, εξέφρασε επίσης την αντίθεση του στις μαζικές αποσπάσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ σε κεντρικές υπηρεσίες του κράτους, ή σε άλλα νομικά πρόσωπα δίχως να ερωτάται ο δήμος, ενώ έκρινε επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων με νέες προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού.

Πηγή: sofokleousin.gr