Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων να μην επιτραπεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα. Μάλιστα, οι έμποροι δηλώνουν ότι δεν θα συμμορφωθούν στο κυβερνητικό lockdown και θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η «θερμή υποδοχή» που επεφύλαξαν την Κυριακή το πρωί οι έμποροι της Πάτρας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Ο εμπορικός σύλλογος είχε τοποθετήσει αφίσα-κηδειόχαρτο, με τη φράση «είμαστε ζωντανοί – νεκροί», υπήρχαν πανό και μαύρες σημαίες ενώ οι παρευρισκόμενοι έμποροι προχώρησαν σε έντονες αποδοκιμασίες.

Φραστικές αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την έξοδο του Στέλιου Πέτσα από το Δημαρχείο, μετά τη σύσκεψη με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Αρκετοί συγκεντρωμένοι διαμαρτυρόμενοι γιουχάισαν τον αναπληρωτή υπουργό, ενώ ακούγονταν φωνές “ανοίξτε μας”, από το πλήθος.

Πελετίδης: Να ανοίξουν τα καταστήματα

Να ανοίξουν τα καταστήματα στην Πάτρα όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τήρηση υγειονομικών μέτρων ζήτησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από τον Στέλιο Πέτσα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση:

Πηγή: TheBest.gr 

Πηγή: sofokleousin.gr