Επιτάχυνση των ρυθμών, ολοκλήρωσης εντός των προσδιορισμένων χρονοδιαγραμμάτων της μελέτης προϋπολογισμού 134.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τον εκπρόσωπο του μελετητικού σχήματος.

Κατά τη συνάντηση τους, παρουσία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη, ο περιφερειάρχης επισήμανε πως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών.

«Παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, εστιάζουμε και στην έγκαιρη ολοκλήρωση παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν καλύτερα την Αττική μας από έκτακτα φυσικά φαινόμενα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μελέτη αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων και χυτών αγωγών σε μεγάλο μέρος του κεντρικού τομέα της πόλης, καθώς και δεξαμενών ανάσχεσης πριν την εκβολή των συλλεκτήρων στο ρέμα Εσχατιάς.

Το έργο συνοδεύει και δεύτερη παρόμοια μελέτη η οποία είναι σε φάση δημοπράτησης και αφορά στην υπόλοιπη περιοχή του παλαιού Μενιδίου.

Πηγή: sofokleousin.gr