«Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και οι συνεχείς απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως διατυπώθηκαν από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Παράλληλα εκδήλωσε ενόχληση για τη πολιτική των «ίσων αποστάσεων» από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς, όπως αναφέρει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου, «δίνει περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τους εκβιασμούς σχετικά με την επιθυμία της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Συμμαχία». 

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ οφείλουν όχι μόνο να κρατήσουν σταθερή θέση υπέρ της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, αλλά και να το αποδεικνύουν στην πράξη με τις επιλογές τους και πρωτίστως μη εξοπλίζοντας την γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το πικρό πάθημα από την αντιμετώπιση του κ. Πούτιν είναι ένα τραγικό μάθημα και οφείλουμε τα συμπεράσματά του να είναι διδακτικά απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό.

Πηγή: sofokleousin.gr