Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στον τηλεοπτικό σταθμό KBN TV στη Ζάμπια: Ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής Kabinda Kalimina διέκοψε το δελτίο ειδήσεων για να καταγγείλει ότι το κανάλι δεν πληρώνει τους εργαζόμενους και ότι ο ίδιο και οι άλλοι συντελεστές  της εκπομπής είναι πολύ καιρό απλήρωτοι.

Ο Kalimina ξεκίνησε κανονικά το δελτίο, είπε κάποιες ειδήσει και ξαφνικά στράφηκε στην κάμερα και είπε: «Ας αφήσουμε τα νέα της ημέρας, υπάρχουν κι άλλα εξίσου σημαντικά θέματα.  Κυρίες και κύριοι, δεν είμαστε μόνο δημοσιογράφοι. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε.  Δυστυχώς, στο KBN δεν πληρωνόμαστε. Η Sharon και όλοι οι άλλοι συντελεστές του δελτίου δεν έχουν πληρωθεί, όπως και εγώ. Πρέπει να πληρωθούμε».

Ο σταθμός τον έκοψε στον αέρια,  ρίχνοντας στην οθόνη το σήμα έναρξης της εκπομπής. Κάλεσε μάλιστα τους τηλεθεατές να μη συγχωρήσουν τη διακοπή των ειδήσεων και να αντιμετωπίσουν τον παρουσιαστή «με την περιφρόνηση που του αξίζει».

Αργότερα, ο σταθμός δήλωσε πως ο Kalimina επέδειξε «μεθυσμένη συμπεριφορά» και ερευνά τώρα πώς ακριβώς «ένας μεθυσμένος παρουσιαστής μερικής απασχόλησης βρέθηκε στον αέρα».

Ο Kalimina αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, ρωτώντας ρητορικά τον σταθμό πώς θα μπορούσε να είναι μεθυσμένος, έχοντας παρουσιάσει άλλες 3 εκπομπές εκείνη την ημέρα;

Πηγή: sofokleousin.gr