Την παραίτησή τους από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ υπέβαλλαν δύο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας (Νίκος Γράψας και Γιάννης Ζωγραφάκης), καθώς και ο γραμματέας Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κρίνοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη εδώ και καιρό χαράσσει και εφαρμόζει δεξιές πολιτικές και επιτίθενται ευθέως στην ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, την οποία κατηγορούν ότι πορεύεται «χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Οπως εξηγούν στην επιστολή παραίτησής τους οι “τρεις” (Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζωγραφάκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος) , διαπιστώνουν πως το Κίνημα Αλλαγής «έχει επιλέξει να βρίσκεται συνοδοιπόρος στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας», οι οποίες όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «στηρίζουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των ισχυρών, των ανθρώπων οι οποίοι παραδοσιακά βρίσκονταν απέναντι στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της σοσιαλιστικής παράταξης στην χώρα». Χαρακτηρίζουν ως αποκορύφωμα της στάσης αυτής την απόφαση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί διαδηλώσεων και συναθροίσεων, για το οποίο επισημαίνουν ότι «αποτελεί την πεμπτουσία της δεξιάς πολιτικής».

Τονίζουν ότι η ιδεολογική τους ταυτότητα και κληρονομιά, και το όραμά τους για μια κοινωνία σοσιαλιστική και προοδευτική, «δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επιλέγει η κεντρική ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής».

Μάλιστα οι αιχμές προς την ηγετική ομάδα είναι απανωτές σημειώνοντας ότι οι τρεις προσδιορίζουν τις κινήσεις τους με γνώμονα τον άνθρωπο, «μακρυά από πολιτικές και οργανωτικές τακτικές χωρίς ιδεολογικό σκοπό, μακριά από υπουργικές καρέκλες δίπλα στην δεξιά».

Και καταλήγουν: «Καταθέτουμε την παραίτησή μας από τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και ευχόμαστε στο τελευταίο να αντιληφθεί ότι ο ουσιαστικός αγώνας για τους ανθρώπους βρίσκεται δίπλα τους, στους δρόμους και στις γειτονιές, όχι σε κλειστά γραφεία και σε διαπραγματεύσεις. Η τακτικίστικη διευθέτηση ιδεολογικών ζητημάτων, είναι και θα παραμένει για εμάς, μια βαθύτατα συντηρητική λογική».  

Πηγή: sofokleousin.gr