Πληροφορίες για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν τον ανασχηματισμό (διορθωτικές κινήσεις κατά την επίσημη κυβερνητική γραμμή) δημοσιεύονται στον σημερινό τύπο. 

Συγκεκριμένα, οι εφημερίδες «Εστία» και «Αυγή» αναφέρονται σε μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να μην αντικατασταθούν τρείς υπουργοί και να υπάρξει μία αναβάθμιση

Η «Εστία» σε πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο «Διάβημα Σαμάρα σε Κυριάκο για Κεραμέως, Άδωνι, Βρούτση», αναφέρει τι ζήτησε για τους τρείς υπουργούς ο πρώην πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως γράφει, απέστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τρίτου, προειδοποιώντας ότι τυχόν απομάκρυνση ή υποβάθμιση των πολιτικών του τέκνων θα αποτελέσει αιτία πολέμου, ζητώντας συγχρόνως αξιοποίηση και βουλευτών της επιρροής του.

Μία από τις επιθυμίες του Αντώνη Σαμαρά είναι η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς βάζει βέτο για την μη απομάκρυνση και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία ότι η μέριμνα που επιδεικνύει για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν πιο… χαλαρή.

Σύμφωνα δε, με την «Εστία» από την απάντηση Μητσοτάκη στα αιτήματα Σαμαρά θα κριθούν πολλά, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη οριακή στιγμή στα εσωκομματικά της ΝΔ.

Από την πλευρά της η «Αυγή» σε πρωτοσέλιδο με τίτλο: «Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης», αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός απαίτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνουν οι υπουργοί Βρούτσης, Γεωργιάδης και Μηταράκης  και να αναβαθμιστεί η Κεραμέως μετακινούμενη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Πηγή: sofokleousin.gr