Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με την νέα αμερικανική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η σύνθεση της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ δεν βρίσκει τίποτα κακό στην κοινωνική πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο όπως είπε του θυμίζει κατά κάποιο τρόπο την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

«Θα αποδεχθούμε την όποια απόφαση του λαού και θα συνεργασθούμε με την οποιαδήποτε διοίκηση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι αποφάσεις της Ουάσιγκτον μελλοντικά θα είναι σταθμισμένες.

Ο Πούτιν επισήμανε ότι παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση κατά της Ρωσίας και συγκεκριμένα 46 φορές κατά την διάρκεια της θητείας της, όσο και να φαίνεται παράξενο «την ίδια στιγμή οι εμπορικές συναλλαγές την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκαν κατά 30%».

Επισημαίνοντας ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν αρκετά αποτελεσματικά για την σταθεροποίηση των ενεργειακών αγορών και στον τομέα αυτό όπως είπε, ο πρόεδρος Τραμπ, «συμμετείχε ενεργά και αποτελεσματικά «σ’ αυτή την συνεργασία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δυτικές χώρες να επιχειρήσουν «να απαγκιστρωθούν από κάθε τι» για να αποδείξουν την ψευδή επέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι η πολιτική των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντική, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη και οικονομικός σούπερ γίγαντας που ασκεί επιρροή σε όλο τον κόσμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στο Δημοκρατικό Κόμμα είπε ότι του θυμίζει κατά κάποιο τρόπο την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Μερικές ιδέες της ομάδας του Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να απαιτήσουν σημαντικές δημόσιες δαπάνες και αυτό δεν είναι κακό, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο. «Το Δημοκρατικό Κόμμα, έχει μια πιο κοινωνικοποιημένη προσέγγιση σε μια σειρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας και στο διεθνές πεδίο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Στην περίπτωση αυτή είναι πιθανές λύσεις οι οποίες απαιτούν, εάν υλοποιηθούν από την ομάδα του κυρίου Μπαϊντεν, (…) σημαντικές δημόσιες δαπάνες στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης, σε άλλους κοινωνικούς τομείς, της παιδείας κτλ..» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα προγράμματα και των δύο υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία δεν είναι εντελώς γνωστά. Ωστόσο αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες των Δημοκρατικών είπε ότι δεν βρίσκει στην έμφαση που δίνουν στην κοινωνική πολιτική τίποτα το κακό.

Πηγή: sofokleousin.gr