Παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου 2021 η προθεσμία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων στην πρώτη διεθνή ανοιχτή πρόσκληση της 2023 ELEVSIS Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες, φορείς και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αφορά σε νέα έργα και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ελευσίνας το 2022 και το 2023, στο πλαίσιο φιλοξενίας του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ). Αναλυτικότερες πληροφορίες στην διεύθυνση https://bit.ly/3atMi2H

Τα αποτελέσματα των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούνιο 2021 και θα συνδιαμορφώσουν το τελικό πρόγραμμα της 2023 ELEVSIS με τον γενικό τίτλο «ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ», υπό τη γενική καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Τα προτεινόμενα έργα/δράσεις μπορούν να αφορούν σε έναν ή περισσότερους θεματικούς άξονες του προγράμματος της Ελευσίνας «ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ», σε μία ή περισσότερες περιοχές τέχνης και δημιουργίας. Ενδεικτικά αναφέρονται, χωρίς να αποτελούν αυστηρά περιοριστικό πεδίο, οι εξής κατηγορίες: Μουσική, Χορός, Λογοτεχνία, Συγγραφή, Θέατρο, Performance, Εικαστικές τέχνες, Εγκαταστάσεις, Ψηφιακές τέχνες, Κινηματογράφος/Ντοκιμαντέρ, Φωτογραφία, Παιχνίδι, Comics, Σχεδιασμός αντικειμένων, Ψηφιακή κατασκευή, Πολιτιστική πολιτική, Δράσεις δικτύωσης (Συναντήσεις/Συνέδρια), Προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Προγράμματα συμμετοχής της κοινότητας, Καλλιτεχνικά και Ερευνητικά προγράμματα για τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον, Διακαλλιτεχνικά/Διατομεακά έργα κ.ά.

Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας, που βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://form.jotform.com/2023ELEVSIS/mysteries-of-transition-open-call

Πηγή: sofokleousin.gr