Προσβολές και απειλές κατά της Ελλάδας και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, εκτόξευσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη (24/11) μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο ταξίδι του Νίκου Δένδια και την απόπειρα παγίδευσής του στη Λιβύη, απείλησε λέγοντας:

«Αν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας τρέξουν να πάνε σε χώρες, όπου η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της ή τις έχει βελτιώσει, να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα, που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα κάνουν βόλτες στον αέρα και δεν θα μπορούν καν να προσγειωθούν σε αυτές τις χώρες».

«Η Ελλάδα είναι κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης»

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στον κ. Δένδια σημείωσε:

«Μια τέτοια άθλια κατάσταση σπάνια συναντάται. Όταν ήταν έτοιμος να κατέβει από το αεροπλάνο, δεν κατέβηκε. Απογειώθηκε με παιδαριώδη τρόπο. Όταν δεν του δόθηκε άδεια προσγείωσης, πήγε στη Μάλτα. Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να εκπροσωπείται με παράλογες κινήσεις; Το κίνητρό τους να δράσουν ενάντια στην Τουρκία» είπε και συνέχισε:

«Κάναμε πλάκα μεταξύ μας: Όταν ο Πρόεδρός μας έσφιξε τα χέρια με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, είπαμε: «Ο Δένδιας θα πάει εκεί αύριο το πρωί. Και πράγματι έτσι έγινε. Τώρα, βρίσκονται σε εγρήγορση».

«Όλοι ξέρουν ότι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι. Σημειώνουμε τι έκαναν κατά της Τουρκίας», σημείωσε.

Πηγή: sofokleousin.gr