Επιμένει στη… γραμμή των προκλήσεων ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έφτασε στο σημείο να οικειοποιηθεί το έμβλημα του Βυζαντίου, τον δικέφαλο αετό.

«Το κράτος το οποίο έκανε πατρίδα μας την Ανατολία, είχε ως σύμβολό του τον Δικέφαλο Αετό, ο οποίος κοιτούσε στη Δύση και την Ανατολή και έτσι αγκάλιαζε όλη την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, και πρόσθεσε: «Η Τουρκία χτίστηκε πάνω σε μια τέτοια κληρονομιά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, ούτε και μπορεί να κόψει τη σχέση καρδιάς με την περιοχή αυτή».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε αμετανόητος αναφορικά με τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε κατά την ομιλία του στο τουρκικό Κοινοβούλιο πως θα συνεχίσει την ίδια πολιτική στη Μεσόγειο, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. Μίλησε για δύο κράτη στην Κύπρο λύση που θέλει και το ψευδοκράτος.

«Την ώρα που προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο, στηρίζουμε τα βήματα που κάνουν τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι για τη λύση του προβλήματος στο πλαίσιο των δύο κρατών», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως θα κάνει παρόμοια βήματα όπως στα Βαρώσια, στην Κύπρο.

Το νέο αφήγημα της Άγκυρας που έρχεται λίγο μετά την οργισμένη αντίδραση για την Ελληνογαλλική συμφωνία.  Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Πηγή: sofokleousin.gr