Λάβρος κατά της Γαλλίας, του Εμανουέλ Μακρόν και της Ευρώπης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας βάρβαρους και δολοφόνους τους Ευρωπαίους, που ετοιμάζουν νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ.

Ο Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας και απαντώντας στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, είπε ότι αυτή η επίθεση που δέχεται ο ίδιος είναι παράλληλα επίθεση κατά του προφήτη Μωάμεθ και ότι ο στόχος δεν είναι ο ίδιος, αλλά οι μουσουλμανικές Aρχές. «Δυστυχώς διάγουμε μια περίοδο που – ανάμεσα στους κυβερνώντες ειδικά στην Ευρώπη – οι ανοίκειες επιθέσεις εναντίον του Ισλάμ και του προφήτη μας εξαπλώνονται σαν καρκίνος.

Άκουσα ότι το περιοδικό στη Γαλλία, το οποίο είχε δημοσιεύσει πριν κάποιες άσχημες και ανήθικες γελοιογραφίες εναντίον του προφήτη μας, τώρα με μια καρικατούρα στο εξώφυλλό του στόχευσε εμένα. Δεν κοίταξα καν αυτού του είδους τις χυδαίες δημοσιεύσεις, που δεν ξέρω πού αποσκοπούν, όχι για να μη δω αυτή την καρικατούρα αλλά για να μην τους προσδώσω και κύρος. Άλλωστε, δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτούς τους ανέντιμους ανθρώπους που προσβάλλουν τον πολυαγαπημένο μου προφήτη», είπε για να καταχειροκροτηθεί από τους βουλευτές του για περίπου 40 δευτερόλεπτα.

«Η θλίψη και ο θυμός μου δεν οφείλονται στην ιταμή επίθεση εναντίον μου, αλλά στο ότι το ίδιο μέσο είναι πηγή ασέβειας προς τον Προφήτη μας, το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά. Και γνωρίζουμε φυσικά ότι στόχος τους δεν είμαι εγώ προσωπικά, αλλά οι αξίες που υπερασπιζόμαστε», πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για βάρβαρους και δολοφόνους.

«Αυτά είναι σημάδια ότι η Ευρώπη επιστρέφει στη βαρβαρότητα. Η Γαλλία και γενικά η Ευρώπη δεν αξίζουν πολιτικές Μακρόν ή όσων έχουν την ίδια νοοτροπία σποράς πρόκλησης και μίσους. Καλούμε τους συνετούς Ευρωπαίους να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη πορεία. Ζητάμε από αυτούς, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον αντι-ισλαμισμό και την έχθρα τους για την Τουρκία -για να καλύψουν τις αποτυχίες τους στην εσωτερική τους πολιτική-, να πάρουν τα βρώμικα χέρια τους πάνω από τις ιερές μας αξίες».

«Είμαστε ενώπιον μίας νέας σταυροφορίας»

Κατηγόρησε τη Δύση ότι όχι μόνο γιατί δεν προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά γιατί κάνει και τα στραβά μάτια απέναντι στα εγκλήματα και τις δολοφονίες της αποικιοκρατικής Γαλλίας.

«Τώρα απευθύνομαι στη Δύση, απευθύνομαι σε όλους αυτούς… Εσείς δεν είστε που δολοφονήσατε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο στη Ρουάντα, εκατομμύρια Αλγερινών; Εσείς δεν είστε που εισβάλατε σε όλες τις χώρες της Αφρικής μόνο και μόνο για τα διαμάντια, το φώσφορο και το χρυσό της και δολοφονήσατε ανθρώπους; Είστε δολοφόνοι! Δολοφόνοι! Σήμερα αναζητάτε ακόμη τα ίδια. Όμως, να με συμπαθάτε.

Πηγαίνετε στον Λίβανο, τί δουλειά έχετε στο Λίβανο; Συντελείται μια καταστροφή στο Λίβανο και (ο Μακρόν) πηγαίνει εκεί για να δώσει κατευθύνσεις. Τι έγινε; Βρήκες αυτό που ήθελες εκεί; Δεν το βρήκες. Γιατί; Διότι σε έδιωξαν. Σε έδιωξαν!», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για νέα σταυροφορία κατά των μουσουλμάνων.

«Αυτοί προσπαθούν να ξεκινήσουν πάλι μία νέα σταυροφορία. Από την εποχή των σταυροφοριών κι έπειτα ξεκίνησαν εξάλλου να πέφτουν από την Ευρώπη οι σπόροι της σύγκρουσης και του μίσους σε αυτά τα εδάφη, από τότε η ειρήνη διαταράχθηκε», ισχυρίστηκε, ενώ τόνισε ότι στην Ευρώπη οι αλλόθρησκοι δεν απολαμβάνουν τη θρησκευτική ελευθερία τους.

«Οι Μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες και οι τρομοκράτες δεν είναι μουσουλμάνοι. Οι ψυχές τους είναι μαύρες και τα χέρια τους γεμάτα αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι «η ισλαμοφοβία και τουρκοφοβία είναι η έκφραση ενός κόμπλεξ που δεν μπορούν να κρύψουν άλλο οι Ευρωπαίοι».

Η Τουρκία θα απαντήσει στις επιθέσεις – Καλώ όλο τον μουσουλμανικό κόσμο

Η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηλή, ούτε πρόκειται να αφήσει αναπάντητες αυτές τις επιθέσεις κατά του Ισλάμ, είπε ο Ερντογάν, ενώ κάλεσε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο να ενωθεί και να αντιδράσει για να υπερασπιστεί τη θρησκεία του. Διαφορετικά, «θα χάσουμε την ελευθερία μας. Έχουμε χρέος απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν για εμάς και τις αξίες μας», είπε.

Θα πνιγούν οι ίδιοι μέσα στο βάλτο του μίσους τους

Συνεχίζοντας το χειμαρρώδη λόγο του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι αυτά τα σκίτσα και οι καρικατούρες δεν αποτελούν ελευθερία του λόγου κι ότι θα πνιγούν μόνοι τους κάποια στιγμή μέσα στο βάλτο του μίσους και της εχθρότητας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε της δικής του πολιτικής απέναντι στις άλλες θρησκευτικές κοινότητες στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι προστατεύονται από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αντιόχεια.

«Έχουμε τόσες εκκλησίες και συναγωγές, οι οποίες βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους μας. Αλλά οι άνθρωποι ξεχνούν εύκολα… Εδώ και 18 χρόνια επιστρέφουμε περιουσίες, επισκευάζουμε εκκλησίες, ενεργούμε με ευαισθησία απέναντι στους αλλόθρησκους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος εγκάλεσε τη Γερμανία για την επίθεση των αστυνομικών της σε τζαμί στο Βερολίνο.

«Δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε σε μένα τί έγινε. Υπάρχουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Γερμανία που πέφτουν θύματα επιθέσεων, αλλά η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι πολίτες σας», σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.

Αποφασισμένοι στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της χώρας του για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ψευδοκράτους και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Έχει έρθει πλέον η ώρα να απαλλαγούμε από τη μέγγενη, που σφίγγει αυτήν την αρχέγονη γεωγραφία, την οποία έχουν μετατρέψει εδώ κι έναν αιώνα σε παιδική χαρά οι ιμπεριαλιστές. Πρώτα ο Θεός, η Τουρκία θα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτής της ιερής προσπάθειας. Αυτός είναι κι ο λόγος της αποφασιστικότητας που δείχνουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στην ανατ. Μεσόγειο», ανέφερε, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι τα σχέδια του Ατατούρκ πριν από έναν αιώνα ήταν η κατάκτηση της Μεσογείου (σ.σ. στο Αιγαίο, είχε αναφερθεί) αλλά ο δικός του στόχος είναι η επίτευξη των στόχων του 2023.

«Όπως ο Μουσταφά Κεμάλ ηγήθηκε του στρατού μας λέγοντας ότι ‘ο πρώτος σας στόχος είναι η Μεσόγειος’ στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας μας, σήμερα εμείς λέμε ότι η πρώτη μας στάση είναι οι στόχοι μας για το 2023. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τους στόχους μας, παρά το κύμα επιθέσεων που δέχεται η χώρα μας αδιάκοπα τα τελευταία 7 χρόνια, έχοντας επιβραδύνει την πρόοδό μας σε ορισμένους τομείς».

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο ακόμη και για πολιορκία της χώρας του. «Όσοι επιδιώκουν την πολιορκία της χώρας μας, αντί να προσπαθήσουν να διορθώσουν το λάθος μονοπάτι που πήραν, θα απογοητευτούν».

«Εξήγησα στον Πούτιν τις κόκκινες γραμμές μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με το Ρώσο ομόλογό του για το θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ζητώντας του να είναι ειλικρινείς, ώστε να βρουν μία λύση.

«Είχαμε μια συνομιλία με τον κ. Πούτιν χθες το βράδυ. Συζητήσαμε λεπτομερώς τη διαδικασία εδώ (για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Είπαμε ‘τώρα ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτό που γίνεται στον Καύκασο. Εάν θέλετε, μπορούμε να λύσουμε με συνεργασία το ζήτημα. Εσείς συναντιέστε με τον Πασινιάν κι εγώ με τον αδελφό μου τον Ιλχάμ. Ας βρούμε ένα κοινό σημείο. Στείλτε την αντιπροσωπεία σας να διαπραγματευτεί με τη δική μας. Μπορούν επίσης οι υπουργοί των Εξωτερικών μας να μιλήσουν, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε κάτι. Θα το λύσουμε αυτό το θέμα ή όχι; Τα είχαμε ξαναπεί. Ας κάνουμε ένα ειλικρινές βήμα. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτό το ζήτημα εδώ. Εμείς είμαστε ειλικρινείς, πιστεύω ότι είστε κι εσείς ειλικρινείς, ας κάνουμε αυτό το βήμα’. Ήταν μια καλή συνομιλία, ελπίζω να την ολοκληρώσουμε.

Φυσικά, εξηγήσαμε και τις κόκκινες γραμμές μας, κι όταν έχει να κάνει με κόκκινες γραμμές, να μας συγχωρούν αλλά ακόμη και αν ήταν για το γιο του πατέρα μας, δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να κάνουμε πίσω», υπογράμμισε.

«Να κάψετε τις δικές σας τσάντες»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του και στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για την αναφορά του στην πανάκριβη γαλλική τσάντα της συζύγου του Εμινέ.

«Χθες, ο κ. Κεμάλ έπιασε στο στόμα του τη γυναίκα μου. Αν έχεις έστω και λίγα κότσια, όσο εγώ, μίλα για μένα, όχι για τη γυναίκα μου (χειροκροτήματα). Τί είδους πολιτικός είσαι εσύ; Για να σε πούμε πολιτικό, πρέπει να μαζέψεις χιλιάδες αγωνιστές από το δρόμο. Δεν έχει καμιά σχέση εσύ με την πολιτική. Αν έχεις τα κότσια και είσαι πολιτικός, σήκω και μίλα για μένα, μίλα με τους συνεργάτες μου, τους πολιτικούς. Ξέρεις ότι εκείνοι θα σε κάνουν κουρέλι (χειροκροτήματα). Αν ψάχνεις τσάντες για να κάψεις, υπάρχουν πολλοί σε εσάς, υπάρχουν τσάντες για να κάψετε σε πολλούς λευκούς Τούρκους… Αυτό είναι άλλο θέμα (χειροκροτήματα). Είσαι ένας άνθρωπος χωρίς μυαλό. Επίσης, θέλεις να πουλήσουμε τα Airbus. Τί σχέση έχει αυτό; Είναι ένα στρατηγικό προϊόν. Δεν είναι μόνο γαλλικό, είναι προϊόν ενός κονσόρτιουμ, αξιολύπητε. Συνέταιροι είναι και Βρετανοί, και Ιταλοί και Γερμανοί. Ούτε καν το γνωρίζεις, τόσο αξιολύπητος είσαι!», του είπε.

Πηγή: sofokleousin.gr