Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, για την οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε υποβληθεί προ εβδομάδων, λίγο μετά την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη.

Όπως αναφέρει για την παραίτησή του ο κ. Αρκουμανέας, μέσω ανάρτησης στο facebook, «τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση», ενώ παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.  

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό -ας μου επιτραπεί- θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Αρκουμανέα «για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αναμένεται να αναλάβει πόστο στο υπουργείο Τουρισμού, ακολουθώντας τον στενό του συνεργάτη Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μετακινήθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη, γίνονται πολλές ανακατατάξεις στον τομέα ευθύνης του. Χθες κυκλοφόρησε η είδηση ότι παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Κουρούσης.

Πληροφορίες διαρρέουν επίσης για σημαντικές ανακατατάξεις στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: sofokleousin.gr