Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Αγίας Αικατερίνης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά την έγκριση της παραχώρησης της χρήσης οικοπέδου έκτασης 2.600 τμ μέτρων από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να λειτουργήσει σε αυτό κοινωνικές δομές.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση στον δήμο της χρήσης του ακινήτου, επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.

Πρόκειται για πρόταση που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης και είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, αρχικά το 2015 και εν συνεχεία (καθώς ο ΟΑΕΔ δεν είχε απαντήσει σχετικά) το 2019. Με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο αφορούν την Κοινωνική και Νοσηλευτική υπηρεσία, την Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, την Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), τον Ξενώνα προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο, τον Ξενώνα προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, δήλωσε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης. «Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν διαχρονικά για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και να τονίσω ότι από εδώ και εμπρός θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα» επισήμανε ο κ. Λαμπρινός.

Πηγή: sofokleousin.gr