«Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών της χώρας, θα ήταν έτοιμος το 2025, με βάση τον προγραμματισμό και τις ενέργειες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ., μετά από παλινωδίες και αδράνεια μηνών, έχει μεταφέρει την ολοκλήρωση του έργου για το 2028 και μάλιστα με διόδια για όλους», δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, έκανε λόγο για κοροϊδία της Ν.Δ. προς τον κόσμο της Κρήτης, καθώς οι εξαγγελίες της πέφτουν στο κενό, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει συγκεκριμένο έργο με την ολοκλήρωση της α’ φάσης των διαγωνισμών.

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προσπαθεί να πείσει ότι τίποτα δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια για τον ΒΟΑΚ, ωστόσο τώρα φαίνεται ότι “πατάει” πάνω στις ίδιες χαράξεις και τους ίδιους διαγωνισμούς, που είχαν προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι «η Κρήτη δικαιούται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, οι δικαιολογίες τελείωσαν. Ο σχεδιασμός του έργου δεν έχει αλλάξει τυπικά, απλώς η Ν.Δ. σερβίρει κάποιες νέες ιδέες, πασπαλισμένες με ψέματα και ανακρίβειες».

Σε σχέση με την αυξανόμενη προκλητικότητα, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «η Τουρκία έχει μια σαφώς διακηρυγμένη αποσταθεροποιητική πολιτική για όλη την περιοχή. Η χώρα μας πρέπει να ανακτήσει την θέση του πρωτοπόρου για τη διαφύλαξη της σταθερότητας».

Πηγή: sofokleousin.gr